Archive for March 31, 2023

B terv egylépéses (reggel a tabletta után): felhasználás, hatékonyság és még sok más

B terv egylépéses (reggel a tabletta után): felhasználás, hatékonyság és még sok más

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk. A

B terv egylépcsős, más néven reggeli tabletta, egy orális gyógyszer, amely megakadályozhatja a terhességet, amikor az emberek fogamzásgátlás nélkül szexelnek. A B terv nem ér véget a már kialakult terhességnek, és nem védi a szexuális úton terjedő fertőzések (STI) ellen.

Ez a cikk a B tervet egy lépéssel tárgyalja, beleértve a hatékonyságot, a lehetséges mellékhatásokat és még sok más.

Mi a B terv? A

B terv egylépéses (Levonorgestrel) egy tőzsdén kívüli (OTC) sürgősségi fogamzásgátló, amelyet az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) hagyott jóvá.

A legjobb eredmény elérése érdekében az embernek a lehető leghamarabb meg kell vennie a szex után, óvszer vagy egyéb akadályok fogamzásgátlója használata után, vagy ha a fogamzásgátlás kudarcot vallott.

Hogyan működik

Az FDA szerint a B terv kétféleképpen működhet:

 • A petefészek megállítása a tojás felszabadításában
 • A megtermékenyített tojás beültetés megakadályozása a méhbe

Mivel a B terv megállítja a petefészek felszabadítását, a spermának nincs mit megtermékenyíteni, és a terhesség nem fordul elő. Ha a sperma megtermékenyíti a tojást, akkor a B terv egylépése megakadályozza a megtermékenyített implantációt a méhbe, lehetetlenné teszi a terhességet.

Ha azonban a méhben megtermékenyített tojásimplantátumok, mielőtt valaki a B tervet veszi, akkor a gyógyszer nem fog működni. Bárki, aki azt gondolja, hogy terhes lehet, fontolóra veheti az orvossal való beszélgetést.

A ma reggeli-utáni tabletta hatékony?

A B terv egy lépés a leghatékonyabb, ha a lehető leghamarabb a szex utáni első 72 órán belül megteszik, anélkül, hogy akadálymentesen fogamzásgátlást vagy fogamzásgátlási kudarcot alkalmaznának.

A B terv kevésbé lehet hatékony az ovuláció közelében vagy magasabb testtömeg -index (BMI) melletti embereknél.

Hogyan kell használni a B

terv használatát a B terv egy orális tabletta. Az embernek követnie kell a termékkel kapcsolatos összes utasítást, és konzultáljon egy egészségügyi szakemberrel, ha bármilyen kérdése van.

Kaiser Permanente azt javasolja, hogy az egyének vegye fel egy tablettát étellel vagy anélkül, a szex utáni 72 órán belül, gát módszer nélkül. Ha 2 órán belül hánynak, az orvos tanácsot adhat arra, hogy a legjobb -e egy másik tablettát venni.

Az embernek tájékoztatnia kell orvosát, ha a B terv Babdarabda megkezdése előtt megmagyarázhatatlan hüvelyi vérzésük volt.

A legjobb, ha egy személy 3 héttel a Levonorgestrel fogamzásgátlás után konzultál egy orvoshoz. Ellenőrizhetik, hogy a tabletta működött -e, és az egyén nem terhes, vagy nem tapasztalható káros hatásokat.

B terv vagy más levonorgestrel tabletták nem a rendszeres fogamzásgátlóra szolgálnak. A gyártó szerint a B tervet biztonságban lehet szoptatni, és általában nem befolyásolja az anyatej -ellátást. Bárki, aki szoptat vagy mellkasi szoptatást, fontolóra kell vennie az orvosi tanácsok keresését, mielőtt ezeket a gyógyszereket szedte.

A sürgősségi fogamzásgátló tabletták csak egy szex epizódja után működik, gát módszer nélkül. Ennek ellenére azoknak az egyéneknek, akik szexuális tevékenységet folytatnak, ugyanabban a ciklusban akadály módszer nélkül, újra el kell venniük a tablettát.

Hol lehet bevélni a B

tervet a tervezett szülő, a B terv és más Levonorgestrel reggeli tabletták szerint bármely életkorú személyek receptje nélkül állnak rendelkezésre.

Megvásárolhatják azt egy online szolgáltatótól vagy ütemterv -gyűjteménytől a helyi gyógyszertárban.

Az alábbiakban láthatjuk azokat a platformokat és cégeket, amelyek a B tervet egy lépéssel kínálják:

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a cikk írója nem kipróbálta ezeket a termékeket. Az összes bemutatott információ tisztán kutatás-alapú és helyes a közzététel idején.

Az orvosi hírek ma szigorú termékválasztási és ellenőrzési folyamatot követnek. Tudjon meg többet itt. A

Nurx egy olyan társaság, amely többek között a bőrbetegségek, a STI -k és a herpes kezelő gyógyszereit és kezelését tárolja.

Az új napi tabletta, a B terv generikus verziója 20 dollárért elérhető a Nurx webhelyén.

Ingyenes földi szállítás áll rendelkezésre, és egy személy választhat egy további 15 dollárért gyorsított szállítást.

A társaság azt javasolja, hogy az emberek kérjenek receptet Ella számára, ha a lehető leghamarabb szükségük van a sürgősségi fogamzásgátló tablettára, mivel az egy éjszakai szállításhoz tartozik.

Tudjon meg többet

CVS Pharmacy

CVS gyógyszertár 49,99 dollárért eladja a sürgősségi fogamzásgátló tablettát, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy legfeljebb 6 csomagot vásároljanak.

INGYENES szállítást kínál a CarePass tagjai számára, és azok számára, akik legalább 35 dollárt költenek.

Tudjon meg többet

rítussegély

A sürgősségi fogamzásgátló tabletta elérhető a Rite Aid Pharmacy -ban 47,49 dollárért, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy rugalmas kiadási számláikon (FSA) és egészségügyi megtakarítási számláikon keresztül fizetjenek (( HSA).

A szállítás ingyenes, 34,99 USD megrendeléssel.

Tudjon meg többet

Planned szülői

Az egyének megszerezhetik a B tervet egy tervezett szülői egészségügyi központtól, és dönthetnek úgy, hogy a kinevezésüket személyes vagy online részt veszik. Egy okostelefon -alkalmazás is elérhető az Apple és az Android felhasználók számára.

A weboldal azt tanácsolja az embereknek, hogy viseljenek egy ruhával, amely a személyes találkozókra borít, és ütemezi látogatásaikat, ha légszomjat, lázot vagy köhögést tapasztalnak.

Tudjon meg többet

Az ember vásárolhat B tervet egy lépéssel a Walgreens-től 49,99 dollárért, és választhat a beszedési és kézbesítési megrendelések között.

A weboldal elfogadja az FSA fizetéseket, és ingyenes szállítást is kínál, amikor az ügyfelek legalább 35 dollárt költenek.

Tudjon meg többet

célállományok B tervet 44,99 dollárért, és elfogadja az FSA és a HSA kifizetéseit.

Az emberek szintén profitálhatnak egy 90 napos visszatérési garanciából.

Tudjon meg többet

B terv B-mellékhatások

B terv egylépéses mellékhatásokat okozhat néhány ember számára. Az FDA szerint néhány bejelentett mellékhatás a következők:

 • menstruációs vérzés, amely a szokásosnál nehezebb
 • Alsó hasi fájdalom
 • Mell érzékenysége
 • Késő periódus

A B terv leggyakoribb mellékhatása a nehezebb menstruációs vérzés. Ellenkező esetben az FDA általában biztonságosnak tekinti a gyógyszert. Ezenkívül az emberek, akik szoptatnak vagy testtáplálnak, káros hatások nélkül használhatják a gyógyszert.

B terv más gyógyszerekkel való interakciók

A B tervet fontoló személynek beszélnie kell orvosával, ha más gyógyszereket szed. A következő gyógyszerek csökkentik a B terv hatékonyságát:

 • oxcarbazepin
 • bosentan
 • karbamazepin
 • fenitoin
 • rifampin
 • Felbamate
 • Szent János sörös

A Kaiser Permanente szerint az embernek nyilvántartást kell tartania a nem receptre és a vényköteles gyógyszerekről. Használat, valamint gyógynövényes termékek. Meg kell osztaniuk ezt a nyilvántartást orvosukkal és gyógyszerészével.

Tudjon meg többet a kábítószer -interakciókról itt.

Szexuális egészség és fogamzásgátlás

B terv Az egylépés biztosíthatja a leghatékonyabb fogamzásgátlót, ha a szex után 12 órán belül veszi el gát módszer nélkül. A B terv azt sugallja, hogy minél hamarabb egy személy veszi a gyógyszert, annál jobban fog működni.

Ugyanakkor az embernek nem szabad a gyógyszert a fogamzásgátló elsődleges formájaként használni.

Az egyénnek számos fogamzásgátló lehetősége van. A megfordítható fogamzásgátló lehetőségek a következők:

 • Fogantatás ellenőrzési tabletta
 • fogamzásgátló gyűrű
 • Férfi és női óvszer
 • Hormonális vagy réz vagy réz Intrauterin eszközök (IUDS)
 • Sürgősségi fogamzásgátlók

Egyes esetekben az ember esetleg állandó megoldást akar. A nőstény szaporodási szervekkel rendelkező személyek petevezetékes ligálással rendelkezhetnek, amelyben az orvos eltávolítja vagy blokkolja a petevezetékeket.

A férfi reproduktív szervekkel rendelkező személyek vazektómiája lehet, amelyben az orvos blokkolja vagy eltávolítja a spermát szállító csöveket. Noha az orvosok gyakran állandó eljárásoknak nevezik, a legtöbb esetben megfordíthatják őket.

Alternatívák a B

tervezéséhez. Az ember más formát használhat a sürgősségi fogamzásgátló formában, ha inkább. Néhány generikus verzió, amely a B tervben hatékony, amikor az emberek a szex utáni 72 órán belül elviszik őket gát módszer nélkül:

 • Az én útom: A gyártó szerint az embernek hamarosan meg kell lépnie a lehető legkevesebb szexuális tevékenységet folytatva, akadály módszer nélkül. Azoknak, akik súlyos hasi fájdalmat szenvednek, azonnali orvosi ellátást kell kérniük, mivel méhen kívüli terhességük lehet. Ezenkívül ez a tabletta megváltoztathatja az ember következő várható időszakát.
 • Következő választás Egydózis: Ez recept nélkül elérhető, és megköveteli az embereknek, hogy a szex után 72 órán belül vegye be a gát módszerét. Lehet, hogy nem túl hatékony azok számára, akik több mint 160 font súlyúak. A Nemzeti Orvostudományi Könyvtár szerint az embernek nem szabad a cselekvés rendszeres fogamzásgátló módszerként használni, vagy ha már terhes. Ezenkívül ez a tabletta többek között menstruációs változásokat, fáradtságot és mellfájdalmat okozhat.

Tudjon meg többet a cselekvési sürgősségi fogamzásgátló tablettáról.

Egy ember azt is szeretné, ha az ulipristális acetát márkás változatát veszi el. Ez csökkentheti az ember esélyét, hogy 85% -kal teherbe essen, ha a szex utáni 5 napon belül szedése gát módszer nélkül veszi. Elérhető egy recepttel.

Tudjon meg többet a reggeli tablettáról.

mikor konzultáljon orvoshoz

Az emberek nem használhatják a B tervet egy lépéssel rendszeres fogamzásgátló tablettaként. Meg kell vitatniuk orvosukkal, ha érdekli a rendszeres fogamzásgátló és a megfelelő lehetőségek megismerése számukra.

A tervezett szülő azt is javasolja, hogy az egyének kérjék meg az orvosot, hogy határozzák meg, hogy a B terv biztonságos -e számukra. Ennek oka az, hogy a Levonorgestrel reggeli utáni tabletták nem működnek, ha egy személy más gyógyszereket szed, beleértve néhány HIV-gyógyszert és antiszizeizációs gyógyszereket.

Gyakran feltett kérdések

Az alábbiakban bemutatunk néhány általános kérdés a B terv egy lépéssel.

Meddig kell bevenni a B tervet?

A B terv egydózisú tabletta. Egy személy a nem utáni 72 órán keresztül eljuttathatja a tablettát gát módszer nélkül, de hamarosan jobb.

Ideális esetben egy személy a szexuális helyzet után a lehető leghamarabb a B tervet venné meg, anélkül, hogy a fogamzásgátlást okozott volna, hogy fogamzásgátlásuk kudarcot vall.

Mennyibe kerül a B terv?

Az árak a B tervnél változhatnak. Egy személy vásárolhat B tervet egy lépéssel kb.

Az idő korlátozott hatékonysága miatt azonban a legjobb, ha a gyógyszert a helyi gyógyszertárban vásárolja meg.

Az egészségbiztosítási fedezeti tervet B?

A B terv egylépéses tőzsdén kívüli gyógyszer. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb biztosítótársaság nem fedezi a költségeket. Lehet, hogy valaki felhasználhatja a HSA -t vagy más orvosi megtakarítását a gyógyszer megvásárlásához.

Honnan tudhatom, hogy a B terv nem működött?

Egy személy terhes lehet, ha a periódusuk

Σχέδιο B Ένα βήμα (πρωί μετά το χάπι): Χρήσεις, αποτελεσματικότητα και άλλα

Σχέδιο B Ένα βήμα (πρωί μετά το χάπι): Χρήσεις, αποτελεσματικότητα και άλλα

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Το σχέδιο B, γνωστό και ως χάπι πρωινού, είναι ένα φάρμακο από του στόματος που μπορεί να αποτρέψει την εγκυμοσύνη όταν οι άνθρωποι κάνουν σεξ χωρίς αντισύλληψη. Το Σχέδιο Β δεν τελειώνει μια ήδη καθιερωμένη εγκυμοσύνη και δεν προστατεύει από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (STIs).

Αυτό το άρθρο εξετάζει το σχέδιο Β με ένα βήμα, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικότητας, των πιθανών παρενεργειών και άλλων.

Τι είναι το σχέδιο b;

Το σχέδιο Β ενός βήματος (levonorgestrel) είναι ένα over-the-counter (OTC) επείγουσα αντισυλληπτική που εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Για τα καλύτερα αποτελέσματα, ένα άτομο θα πρέπει να το πάρει το συντομότερο δυνατό μετά το σεξ χωρίς να χρησιμοποιεί προφυλακτικό ή άλλη μορφή ελέγχου των γεννήσεων φραγμού ή εάν η αντισύλληψη έχει αποτύχει.

Πώς λειτουργεί

Σύμφωνα με το FDA, το σχέδιο Β μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους:

 • Σταματώντας την ωοθήκη να απελευθερώσει ένα αυγό
 • Αποφεύγοντας ένα γονιμοποιημένο αυγό από την εμφύτευση στη μήτρα

Καθώς το σχέδιο Β σταματά τις ωοθήκες να απελευθερώνουν ένα αυγό, το σπέρμα δεν έχει τίποτα να γονιμοποιηθεί και η εγκυμοσύνη δεν θα συμβεί. Εάν το σπέρμα γονιμοποιεί ένα αυγό, το σχέδιο Β με ένα βήμα εμποδίζει τη γονιμοποιημένη εμφύτευση στη μήτρα, καθιστώντας αδύνατη την εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, εάν ένα γονιμοποιημένο εμφυτεύματα αυγών στη μήτρα πριν ένα άτομο παίρνει το σχέδιο Β, το φάρμακο δεν θα λειτουργήσει. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να είναι έγκυος μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να μιλήσει με το γιατρό τους.

είναι αυτό το πρωί μετά το χάπι;

Το σχέδιο B ένα βήμα είναι πιο αποτελεσματικό όταν λαμβάνεται το συντομότερο δυνατόν στις πρώτες 72 ώρες μετά το σεξ χωρίς να χρησιμοποιεί αποτυχία αντισύλληψης ή αντισύλληψης.

Το σχέδιο Β μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε άτομα κοντά στην ωορρηξία ή με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος (BMI).

Πώς να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο b

Το σχέδιο Β είναι ένα δισκίο από του στόματος. Ένα άτομο πρέπει να ακολουθήσει όλες τις οδηγίες σχετικά με το προϊόν και να συμβουλευτεί έναν επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης εάν έχει οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Kaiser Permanente συνιστά τα άτομα να λαμβάνουν ένα δισκίο με ή χωρίς φαγητό εντός 72 ωρών μετά το σεξ χωρίς μέθοδο φραγμού. Εάν εμείς εμείς μέσα σε 2 ώρες, ένας γιατρός μπορεί να συμβουλεύσει αν είναι καλύτερο να πάρει ένα άλλο χάπι.

Ένα άτομο πρέπει να ενημερώσει το γιατρό του εάν είχε ανεξήγητη κολπική αιμορραγία πριν πάρει το χάπι του σχεδίου Β.

Είναι καλύτερο για ένα άτομο να συμβουλευτεί έναν γιατρό 3 εβδομάδες μετά τη λήψη αντισύλληψης levonorgestrel. Μπορούν να ελέγξουν ότι το χάπι έχει δουλέψει και το άτομο δεν είναι έγκυος ή αντιμετωπίζει επιβλαβή αποτελέσματα.

Σχέδιο Β ή άλλα χάπια levonorgestrel δεν προορίζονται για τακτικό έλεγχο των γεννήσεων. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το Σχέδιο Β είναι ασφαλές να λαμβάνει ενώ το θηλασμό και τυπικά δεν επηρεάζει την παροχή μητρικού γάλακτος. Ωστόσο, όποιος θηλάζει ή θηλαστικά θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναζητήσει ιατρικές συμβουλές πριν λάβει κάποιο από αυτά τα ναρκωτικά.

Τα αντισυλληπτικά χάπια έκτακτης ανάγκης λειτουργούν μόνο μετά από ένα επεισόδιο σεξ χωρίς μέθοδο φραγμού. Τούτου λεχθέντος, τα άτομα που ασκούν σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς μεθόδους φραγμού στον ίδιο κύκλο θα πρέπει να πάρουν ξανά το χάπι.

πού να λάβετε το σχέδιο B

Σύμφωνα με το Planned Parenthood, το Σχέδιο Β και άλλα χάπια πρωινού μετατόπισης Levonorgestrel είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας.

Μπορούν να το αγοράσουν από έναν παροχέα online ή μια συλλογή προγραμμάτων στο τοπικό φαρμακείο τους.

Τα ακόλουθα είναι οι πλατφόρμες και οι εταιρείες που προσφέρουν το σχέδιο B με ένα βήμα:

Σημειώστε ότι ο συγγραφέας αυτού του άρθρου δεν έχει δοκιμάσει αυτά τα προϊόντα. Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται είναι καθαρά βασισμένες στην έρευνα και είναι σωστές κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Τα ιατρικά νέα σήμερα ακολουθεί μια αυστηρή διαδικασία επιλογής και ελέγχου προϊόντων. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Η NURX είναι μια εταιρεία που διαθέτει φάρμακα ελέγχου των γεννήσεων και θεραπείες για τις δερματικές παθήσεις, τα ΣΜΝ και τον έρπητα, μεταξύ άλλων.

Το χάπι της νέας ημέρας, η γενική έκδοση του Plan B, είναι διαθέσιμο για $ 20 στον ιστότοπο NURX.

Η δωρεάν αποστολή εδάφους είναι διαθέσιμη και ένα άτομο μπορεί επίσης να επιλέξει μια ταχεία παράδοση για επιπλέον $ 15.

Η εταιρεία συνιστά στους ανθρώπους να ζητούν συνταγή για την Ella εάν χρειάζονται το χάπι επείγουσας αντισύλληψης το συντομότερο δυνατό, καθώς έρχεται με διανυκτέρευση.

Μάθετε περισσότερα

Φαρμακείο CVS

Το φαρμακείο CVS πωλεί το χάπι επείγουσας αντισύλληψης για $ 49.99 και επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν έως και 6 πακέτα.

Προσφέρει δωρεάν αποστολή για μέλη CarePass και εκείνους που ξοδεύουν $ 35 ή περισσότερα.

Μάθετε περισσότερα

RITE AID

Το χάπι επείγουσας αντισύλληψης είναι διαθέσιμο στο φαρμακείο της Rite Aid για $ 47.49 και επιτρέπει στους πελάτες να πληρώσουν μέσω των ευέλικτων λογαριασμών δαπανών τους (FSA) και των λογαριασμών αποταμίευσης υγείας ( HSA).

Η αποστολή είναι δωρεάν με παραγγελία 34,99 δολαρίων.

Μάθετε περισσότερα

Planned Parenthood

Τα άτομα μπορούν να αποκτήσουν σχέδιο Β από ένα κέντρο υγείας Planned Parenthood και μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν το ραντεβού τους σε προσωπικό ή online. Μια εφαρμογή smartphone είναι επίσης διαθέσιμη για χρήστες Apple και Android.

Ο ιστότοπος συμβουλεύει τους ανθρώπους να φορούν ένα πρόσωπο με πανί που καλύπτουν για προσωπικά ραντεβού και να επαναπρογραμματίσουν την επίσκεψή τους εάν αντιμετωπίζουν δύσπνοια, πυρετό ή βήχα.

Μάθετε περισσότερα

Ένα άτομο μπορεί να αγοράσει το σχέδιο Β με ένα βήμα από το Walgreens για $ 49.99 και να επιλέξει μεταξύ συλλογής και παραγγελιών παράδοσης.

Ο ιστότοπος δέχεται πληρωμές FSA και προσφέρει επίσης δωρεάν αποστολή όταν οι πελάτες ξοδεύουν $ 35 ή περισσότερα.

Μάθετε περισσότερα

Σχέδιο αποθεμάτων στόχου B για $ 44.99 και δέχεται πληρωμές FSA και HSA.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από εγγύηση επιστροφής 90 ημερών.

Μάθετε περισσότερα

Πρόγραμμα Β παρενέργειες

Σχέδιο B Ένα βήμα μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες για μερικούς ανθρώπους. Σύμφωνα με το FDA, ορισμένες αναφερόμενες παρενέργειες περιλαμβάνουν:

 • Η εμμηνόρροια αιμορραγία που είναι βαρύτερη από το συνηθισμένο
 • κατώτερο κοιλιακό πόνο
 • Η καθυστερημένη περίοδος

Η πιο συνηθισμένη παρενέργεια του σχεδίου Β ενός βήματος είναι βαρύτερη εμμηνορροϊκή αιμορραγία. Διαφορετικά, το FDA θεωρεί γενικά το φάρμακο ως ασφαλές. Επιπλέον, τα άτομα που θηλάζουν ή θηλάζουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φάρμακο χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Αλληλεπιδράσεις του σχεδίου Β με άλλα φάρμακα

Ένα άτομο που εξετάζει το σχέδιο Β πρέπει να μιλήσει με το γιατρό του εάν παίρνουν άλλα φάρμακα. Τα ακόλουθα φάρμακα μειώνουν την αποτελεσματικότητα του σχεδίου Β:

  Li> rifampin
 • Felbamate

Χρησιμοποιήστε, καθώς και φυτικά προϊόντα. Θα πρέπει να μοιράζονται αυτό το ρεκόρ με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό τους.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις φαρμάκων εδώ.

Η σεξουαλική υγεία και η αντισύλληψη

Το σχέδιο B ένα βήμα μπορεί να παρέχει τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο των γεννήσεων όταν λαμβάνεται εντός 12 ωρών από το σεξ χωρίς μέθοδο φραγμού. Το σχέδιο Β υποδηλώνει ότι όσο πιο γρήγορα ένα άτομο παίρνει το φάρμακο, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει.

Ωστόσο, ένα άτομο δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το φάρμακο ως πρωταρχική μορφή ελέγχου των γεννήσεων.

Ένα άτομο έχει αρκετές επιλογές ελέγχου των γεννήσεων. Οι αναστρέψιμες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων περιλαμβάνουν:

 • χάπι ελέγχου γεννήσεων
 • Οι ενδομήτριες συσκευές (IUDs)
 • Αντισυλληπτικά έκτακτης ανάγκης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να θέλει μια πιο μόνιμη λύση. Ένα άτομο με θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα μπορεί να έχει μια σωληναριακή σύνδεση, στην οποία ένας γιατρός θα αφαιρέσει ή θα εμποδίσει τους σάλπιγγες.

Ένα άτομο με αρσενικά αναπαραγωγικά όργανα μπορεί να έχει αγγειεκτομή, στην οποία ένας γιατρός θα μπλοκάρει ή θα αφαιρέσει τους σωλήνες που μεταφέρουν το σπέρμα. Αν και συχνά αναφέρονται ως μόνιμες διαδικασίες, οι γιατροί μπορούν να τους αντιστρέψουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Εναλλακτικές λύσεις για το σχέδιο b

Ένα άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει μια διαφορετική μορφή αντισυλληπτικού έκτακτης ανάγκης εάν προτιμούν. Ορισμένες γενικές εκδόσεις που είναι αποτελεσματικές ως Σχέδιο Β όταν οι άνθρωποι τις παίρνουν εντός 72 ωρών από το σεξ χωρίς μέθοδο φραγμού περιλαμβάνουν:

 • όσο το δυνατόν μετά τη συμμετοχή σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς μεθόδους φραγμού. Εκείνοι που αντιμετωπίζουν σοβαρό κοιλιακό πόνο πρέπει να αναζητούν άμεση ιατρική φροντίδα, καθώς μπορεί να έχουν έκτοπη εγκυμοσύνη. Επιπλέον, αυτό το χάπι μπορεί να αλλάξει την επόμενη αναμενόμενη περίοδο ενός ατόμου.
 • Επόμενη επιλογή μία δόση: Αυτό είναι διαθέσιμο χωρίς συνταγή και απαιτεί από τους ανθρώπους να το πάρουν εντός 72 ωρών από το σεξ χωρίς μέθοδο φραγμού. Μπορεί να μην είναι πολύ αποτελεσματικό για εκείνους που ζυγίζουν πάνω από 160 λίβρες
 • να αναλάβουν δράση: ένα άτομο μπορεί να το πάρει αυτό μέσα σε 72 ώρες μετά τη συμμετοχή σε σεξ χωρίς μια μέθοδο φραγμού για να μειώσει την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, ένα άτομο δεν πρέπει να χρησιμοποιεί δράση ως τακτική μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων ή εάν είναι ήδη έγκυος. Επίσης, αυτό το χάπι μπορεί να προκαλέσει εμμηνορροϊκές αλλαγές, κόπωση και πόνο στο στήθος, μεταξύ άλλων.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το χάπι αντισύλληψης επείγουσας δράσης εδώ.

Ένα άτομο μπορεί επίσης να επιθυμεί να πάρει την Ella, την επώνυμη έκδοση του ολιτικού οξικού οξέος. Μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ενός ατόμου να μείνει έγκυος κατά 85% εάν το παίρνει μέσα σε 5 ημέρες μετά το σεξ χωρίς να χρησιμοποιήσει μια μέθοδο φραγμού. Διατίθεται με συνταγή.

Μάθετε περισσότερα για το χάπι το πρωί εδώ.

πότε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το σχέδιο Β με ένα βήμα ως κανονικό χάπι ελέγχου των γεννήσεων. Θα πρέπει να συζητήσουν με το γιατρό τους εάν ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον τακτικό έλεγχο των γεννήσεων και τις κατάλληλες επιλογές γι ‘αυτούς.

Το Planned Parenthood συνιστά επίσης τα άτομα να ζητήσουν από έναν γιατρό να καθορίσει εάν το σχέδιο Β είναι ασφαλές γι ‘αυτούς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Levonorgestrel Morning-After χάπια μπορεί να μην λειτουργήσει εάν ένα άτομο παίρνει άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φαρμάκων HIV και φαρμάκων για την αντιστροφή.

Συχνές ερωτήσεις

Τα παρακάτω είναι μερικές κοινές ερωτήσεις σχετικά με το σχέδιο Β με ένα βήμα.

Πόσο καιρό πρέπει να πάρω το σχέδιο Β;

Το σχέδιο Β είναι ένα δισκίο μιας δόσης. Ένα άτομο μπορεί να πάρει το δισκίο για έως και 72 ώρες μετά το σεξ χωρίς μέθοδο φραγμού, αλλά νωρίτερα είναι καλύτερη.

Ιδανικά, ένα άτομο θα λάβει το σχέδιο Β το συντομότερο δυνατό μετά το σεξ χωρίς να χρησιμοποιεί αντισύλληψη φραγμού ή έχοντας ανησυχίες ότι η αντισύλληψή του απέτυχε.

Πόσο κοστίζει το σχέδιο Β;

Οι τιμές μπορούν να ποικίλουν για το σχέδιο Β. Ένα άτομο μπορεί να αγοράσει το σχέδιο Β με ένα βήμα για περίπου $ 50 online ή μπορεί να είναι φθηνότερη με συνταγή.

Ωστόσο, μπορεί να είναι καλύτερο να αγοράσετε το φάρμακο σε ένα τοπικό φαρμακείο λόγω της χρονικής περιορισμένης αποτελεσματικότητάς του.

Το σχέδιο ασφάλισης υγείας καλύπτει το Σχέδιο Β;

Το σχέδιο B ένα βήμα είναι ένα φάρμακο OTC. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα καλύψουν το κόστος. Ένα άτομο μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το HSA ή άλλη ιατρική εξοικονόμηση για να αγοράσει το φάρμακο.

Πώς ξέρω αν το σχέδιο Β δεν λειτούργησε;

Ένα άτομο μπορεί να είναι έγκυος εάν η περίοδος του είναι

Publiez votre favori ci-dessous ou sur la nouvelle page Facebook du podcast.

Publiez votre favori ci-dessous ou sur la nouvelle page Facebook du podcast.

Oh K, Hu FB, et al. Apport en graisses alimentaires et risque de maladie coronarienne chez les femmes: 20 ans de suivi de l’étude sur la santé des infirmières une lecture fantastique. Am J Epidemiol. 2005 1 avril; 161 (7): 672-9. Lire l’article.

Gain / Gain Grain, gros plan de divers légumes colorés, images de poulet au piment grillé gracieuseté de Shutterstock

pages

«Première‹ PREVER12

sur le Auteur

Monica Reinagel, MS, LD / N, CNS

Monica Reinagel est un nutritionniste, auteur et le créateur de Créateur de Boîte à l’un des podcasts de santé et de fitness les plus bien classés d’iTunes. Read more

sol, amonijak, kalij, glukoza, laktat i urea, da ih nabrojimo.

sol, amonijak, kalij, glukoza, laktat i urea, da ih nabrojimo.

Slika ljubaznošću Shutterstock -a.

O autorici

Bruce i Jeanne Lubin

Bruce Lubin i Jeanne Bossolina-Lubin ponosni su roditelji tri dječaka i više od desetak knjiga. Nakon što su uštedjeli tisuće godišnje koristeći svakodnevne savjete i jednostavne Lifehacks, započeli su vlastiti posao u nadi da će svoje znanje podijeliti s drugima. Poznato je da ulaze u hladnjake svojih prijatelja kako bi okrenuli jaja naopako tako da traju duže.

Read more

Там той върши работата си като мощен антиоксидант.

Там той върши работата си като мощен антиоксидант.

Да, ограничените количества безопасно излагане на слънце са здравословни, за да се получи витамин D. И обратно, дори при всички добре документирани рискове от опасно излагане на слънце, много хора все още не използват адекватна (или някаква) SPF.

за щастие, SuperGoop! Основателят Холи Тагард е на мисия да промени продуктите и перспективите на Sun-Safe към по-добро. Ето какво са тя и нейната марка.

Холи Тагард на всички неща SuperGoop! и SPF

Как е супергоп! Read more

Nincs edzés, nincs szocializáció; Korán ágyba kerülök és lehűlni.

Nincs edzés, nincs szocializáció; Korán ágyba kerülök és lehűlni.

A

először, a gazdag C -vitamin -tartalma elősegíti a kollagén termelését. Ennek az antioxidánsnak a nélkül a tested nem tud kollagént készíteni. (A kollagén egy olyan fehérje, amely a bőrében szerkezetet és támogatást nyújt. Tehát a bőrben a kollagén hiánya ráncokhoz és rugalmasság elvesztéséhez vezethet.)

Ezután a görögdinnye magas víztartalma segít elérni Önt ragyogó, vörös szőnyegre kész bőr. Ezzel szemben a dehidrált bőr unalmasnak és kevésbé kövérnek tűnik. Read more